Webáruházunk sütiket használ, a felhasználói élmény javítása érdekében. Ezek személyes adatokat nem tárolnak. Adatkezelési Tájékoztató »
Termékek Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Blog

Blog

Yerba Mate Tea Választó

Segítség a mate tea kiválasztásához - a yerba maték főbb típusainak rövid leírása és összehasonlítása.

Ideális Társaság / Ideal Company

Egy különleges koktél yerba matéval.

Yerba Mate Muffin

A recept!

Rakukerámia

A japán teaszertartáshoz kapcsolódó Raku és a yerba mate izgalmas találkozása.

TERERÉ

Szeretnél egy energetizáló és frissítő italt? Eddig úgy gondoltad, hogy a yerba mate csak hideg téli napokra jó?
Van egy jó hírünk számodra!

A yerba mate szertartás

A mate elkészítése és felszolgálása mindig a “cebador” feladata, aki általában a házigazda.

Guarana - Tartsd szemmel az energiád!

Szellemi frissesség, gyorsabb reakció, hatékonyabb tanulás, megnövekedett fizikai teljesítőképesség, karcsúbb vonalak – mindez egyszerűen és teljesen természetesen elérhető!

Dél-Amerika őslakosai évszázadok óta ismerik és használják. Napjainkban végre elérhetővé vált Európában is. Amiről beszélünk, az a guarana, egy Dél-Amerikában őshonos növény, melynek az indiánok mágikus erőt tulajdonítottak…

 

Chogüí legendája

Chogüí egy guaraní kisfiú volt aki az őserdő mélyén élt szüleivel és törzsével. Chogüí különbözött a többi hasonló korú kisgyerektől. Ahelyett, hogy velük játszott volna, naphosszat az erdőt járta és a madarakkal beszélgetett akiket a legjobb barátainak tartott

 

Még a tehenek is szeretik a yerba matét

A termesztők bevallása szerint a yerba matére legveszélyesebb természetes kártevők a tehenek. Egyszerűen imdáják!

Ami nem is csoda, hiszen az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kutatása megállapította, hogy azok a tehenek akik étrend kiegészítőként yerba matét is kapnak, több tejet adnak és termékenyebbek amikor utódnemzésre kerül sor.

 

Yerba matéval a vastagbélrák ellen

Úgy tűnik, hogy Dél-Amerika őslakosai tudták, hogy mit csinálnak amikor évszázadokon keresztül itták a yerba mate teát gyógyító hatása miatt.

A legújabb kutatási eredmények kimutatták, hogy az emberi vastagbél rák sejtek elpusztulnak, ha egy csésze yerba mate teának megfelelő bioaktív összetevőnek vannak kitéve.

 

Yerba Mate Likőr

Ez a frissítő, eredeti likőr egész biztos feldobja a baráti összejöveteleket és az egyre hosszabb estéket!

Dél-Amerika itala: a yerba mate tea III .

Cikksorozatunk befejező részében a yerba mate tea szervezetre gyakorolt pozitív hatásait mutatjuk be.
A yerba mate tea szervezetre gyakorolt jótékony hatásai évszázadok óta ismertek voltak már a dél-amerikai tupí és guaraní indián kultúrákban. Ezeket a hatások azóta már számos tudományos kutatás vizsgálta és igazolta, többek között a Pasteur Intézet és a Párizsi Tudományos Társaság is.

Dél-Amerika itala: a yerba mate tea II

Cikksorozatunk második részében a yerba mate tea fogyasztás szokásait mutatjuk be.
A yerba mate tea Argentína, Brazília, Uruguay és Paraguay tipikus itala. Ezekben az országokban a matét mindenhol, minden időpontban, minden korosztály, minden társadalmi és kulturális csoport előszeretettel fogyasztja. Híres és hétköznapi emberek, valós és kitalált személyek egyaránt.

A yerba mate a tupí-guaraní indián kultúrák öröksége, fogyasztása egész Dél-Amerikában elterjedt és egyre népszerűbb Európában is. Értékes vitamin-, ásványi anyag- és antioxidáns forrás. Cikksorozatunkból most megismerheted a maté tea történetét és felhasználását!

Az elkövetkezendő napok forróságára tekintettel ajánljuk mindenki figyelmébe ezt a hűsítő finomságot ...

Természetesen a yerba mate tea elkészítése is sokféleképp variálható. Csak ízlésünk és fantáziánk szab határt annak, hogy mivel kombináljuk kedvenc mate teánkat. Neked melyik a kedvenced? Írd meg nekünk: info@yerbamate.hu ...

Nyáron rendszerint többet törődünk kinézetünkkel. Sokan tervezzük, hogy leadunk néhány kilót. Az igazság az, hogy legtöbbünk már kipróbált jó pár módszert erre, melyek közül néhány többé-kevésbé talán hatékony is volt ...

A yerba mate tea szervezetre gyakorolt jótékony hatásai évszázadok óta ismertek voltak már  a dél-amerikai tupí és guaraní indián kultúrákban. Nem véletlenül bírt kultikus, rituális szereppel is. Az egyik legelterjedtebb legenda szerint ...

To return to the homepage press "Tovább".