Webáruházunk sütiket használ, a felhasználói élmény javítása érdekében. Ezek személyes adatokat nem tárolnak. Adatkezelési Tájékoztató » Rendben
Menü Menü
   

Yerba matéval a vastagbél rák ellen

Úgy tűnik, hogy Dél-Amerika őslakosai tudták, hogy mit csinálnak amikor évszázadokon keresztül itták a yerba mate teát gyógyító hatása miatt.

A legújabb kutatási eredmények kimutatták, hogy az emberi vastagbél rák sejtek elpusztulnak, ha egy csésze yerba mate teának megfelelő bioaktív összetevőnek vannak kitéve.

“A yerba mate teából származó koffein nem csak a rákos sejtek halálát okozta, hanem jelentős gyulladási markereket is csökkentett. Ez azért fontos, mert a gyulladások elősegíthetik a rákos állapot előrehaladását.” – nyilatkozta Elvira de Mejia, a kutatás vezetője.

A kutatók yerba mate teából nyert caffeoylquinic savval (CQA) kezeltek emberi vastagbélrák sejteket. Ahogy növelték a CQA koncentrációját, a rákos sejtek apoptosis következtében meghaltak. “Egyszerűen fogalmazva, a rákos sejt elpusztítja önmagát mert megsérül a DNS-e”- összegezte Mejia.

 

Források:

  1. http://news.aces.illinois.edu/news/compounds-mate-tea-induce-death-colon-cancer-cells
  2. http://nutrsci.illinois.edu/content/elvira-demejia
  3. "Dicaffeoylquinic acids in Yerba mate (Ilex paraguariensis St. Hilaire) inhibit NF-?B nucleus translocation in macrophages and induce apoptosis by activating caspases-8 and -3 in human colon cancer cells"
  4. Sirima Puangpraphant, Mark A. Berhow, Karl Vermillion, Greg Potts and Elvira Gonzalez de Mejia
  5. Molecular Nutrition & Food Research, vol. 55, pp. 1509-1522, 2011
English

 

Akciós termékek
Top termékek

Eredeti Taragüi yerba mate tea csak levelekből, szárak nélkül.
Argentína kedvenc márkája!

2.890 Ft

Kizárólag az első begyűjtés legjobb minőségű zsenge leveleit használják fel hozzá.

2.690 Ft

A legismertebb és legjobb klasszikus yerba mate tea Paraguayból.

2.490 Ft
Keep Calm & Drink Yerba Mate
Hírlevél feliratkozás