Webáruházunk sütiket használ, a felhasználói élmény javítása érdekében. Ezek személyes adatokat nem tárolnak. Adatkezelési Tájékoztató »
Termékek Menü

Yerba mate muffin

[SCROLL DOWN FOR ENGLISH]

 

YERBA MATE MUFFIN


Forrás: "Recetas con yerba mate" szakácskönyv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:
A yerba mate muffinhoz először egy koncentrált yerba mate főzetet kell készíteni.
A főzet elkészítése:
•    100g yerba mate.
•    50g cukor
•    300 ml forró víz
Egy serpenyőbe helyezzük a cukrot és a yerbát. Melegítsük egy kicsit, majd adjuk hozzá a forró vizet. Hagyjuk forrni öt percig. Vegyük le a tűzhelyről és szűrjük le és hagyjuk egy bögrében kihűlni. A végeredmény egy magas koncentrátumú yerba mate főzet lesz.


A muffin tészta:
•    1 csésze cukor
•    100g vaj vagy margarin
•    2 csésze liszt
•    2 teáskanál sütőpor
•    2 tojás
•    4 kanál tejport
•    narancs gyümölcshús
•    vanília


Elkészítés:
Rakjuk egy tálba a margarint/vajat és a cukrot. Adjunk hozzá tojást és verjük fel. Ezután adjuk hozzá a hideg yerba mate főzetet, vanília kivonatot és narancs pépet, majd jól keverjük össze.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a tejport. A két keveréket dolgozzuk egybe, amíg egy csomómentes tésztát nem kapunk. Melegítsük elő a sütőt közepes fokozaton. Öntsük a keveréket a formákba.
Süssük a muffint 20 percig, vagy amíg barna nem lesz. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni evés előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENGLISH

 

MUFFINS OF YERBA MATE


Source: cookbook “Recetas con yerba mate”

To prepare muffins of yerba mate you must first prepare an infusion of yerba mate.
To prepare the infusión

    100 gr. of yerba mate.
    50 gr. Sugar.
    300 cc of boiling water.

Preparation

In a saucepan place the sugar and the yerba. Heat a while and then add the boiling water. Let boil for five minutes. Remove and drain. Reserve a cup of tea and let cool. If not enough to fill a cup, pour back the yerba and the infusion into the pan, add more water and boil for five minutes. Then, drain again. It should be a highly concentrated infusion of yerba mate.


Muffin Dough

    1 cup of sugar
    100 gr. of butter or margarine
    2 cups of self rising flour (or 2 cups of flour 0000 + 2 teaspoon of baking powder)
    2 eggs
    4 spoons of powdered milk
    Pulp from one orange
    Vanilla

Preparation

In a bowl, place the margarine and sugar. Beat vigorously and add eggs. Then add the cold infusion, vanilla essence and orange pulp. Beat until well mixed. In a separate bowl, sift the flour and milk powder together. Add the dry mixture to the wet mixture. Blend together until a smooth paste is formed. Preheat the oven to medium heat. Prepare the molds and add the mixture by the spoonful until full. Bake muffins for 20 minutes or until brown. Remove and let cool before eating.

Enjoy!