Webáruházunk sütiket használ, a felhasználói élmény javítása érdekében. Ezek személyes adatokat nem tárolnak. Adatkezelési Tájékoztató » Rendben
Menü Menü
   

A yerba mate elkészítése

Ezen az oldalon a yerba mate tea elkészítésének Dél-Amerikában elterjedt, a termesztők által ajánlott módjait mutatjuk be. A lenti leírásokat követve rendkívül erős, tömény italt kapunk. Természetesen ízlés szerint az ajánlottaknál kevesebb yerba matét adagolva is nagyon finom, frissítő ital készíthető.

További ötletek és receptek az élkészítéshez itt: Yerba mate receptek

 

Yerba Mate tea

 

Töltsd a mate tököt körülbelül ½-ig - ¾-ig yerba matéval. Egyik kezeddel takard le és alaposan rázd össze. Tartsd úgy a mate tököt, hogy a yerba mate az egyik oldalára dőljön, így szabad helyet hagyva a másik oldalon.
Önts a szabad helyre egy kis meleg vizet úgy, hogy az ne lepje el teljesen a yerba matét. Hagyd állni 1-2 percet, majd helyezd a mate tökbe a bombillát.
Óvatosan önts hozzá forró vizet (max. 80-85°C) úgy, hogy a yerba mate továbbra is az egyik oldalon maradjon. Fogd be a bombilla végét, hogy megelőzd az eltömődését.
A mate tea elkészítésének titka a víz hőmérséklete. Nem szabad forrásban lévő vízzel leönteni a yerba matét, mert 100°C-on már elveszíti pozitív tulajdonságainak jó részét és az ízében is nem kívánt jegyek jelennek meg. A matét többször feltöltheted forró vízzel, így egy adagból akár 1 liter kiváló mate tea is készíthető

 

 

Tereré

A tereré yerba matén alapuló hideg, frissítő ital, melyet előszeretettel fogyasztanak Dél-Amerika számos országában. Elkészíthető csak vízzel is, de adható hozzá citrom-, narancskarika vagy akár gyümölcslé is. Elég egy kis jeget hozzáadni és már élvezhetjük is nyári frissítőnket!

   Töltsd meg a poharat körülbelül ½-ig - ¾-ig yerba matéval.
  Egyik kezeddel takard le és alaposan rázd össze. Tartsd úgy a poharat, hogy a yerba mate az egyik oldalára dőljön, így szabad helyet hagyva a másik oldalon.
  Erre a szabad helyre önts egy kis hideg vizet anélkül, hogy az a yerba mate felső részét benedvesítené. Várj egy kicsit, amíg a yerba mate felszívja a vizet.
  Helyezd a bombillát a pohárba úgy, hogy közben hüvelykujjaddal befogod a végét.
  Öntsd fel hideg vagy jéghideg vízzel. Ízlés szerint adhatsz hozzá citromlevet, mentát, citromfüvet is.

 

 

 

Yerba Mate Tea Választó

Segítség a mate tea kiválasztásához - a yerba maték főbb típusainak rövid leírása és összehasonlítása.

 

Rendezés:

A legismertebb és legjobb klasszikus yerba mate tea Paraguayból.

Raktáron
2.490 Ft

Kizárólag az első begyűjtés legjobb minőségű zsenge leveleit használják fel hozzá.

Raktáron
2.690 Ft

A klasszikus Pajarito yerba mate tea citrommal és mentával ízesített változata.

Raktáron
2.490 Ft
English

 

Akciós termékek
Top termékek

Eredeti Taragüi yerba mate tea csak levelekből, szárak nélkül.
Argentína kedvenc márkája!

2.890 Ft

Kizárólag az első begyűjtés legjobb minőségű zsenge leveleit használják fel hozzá.

2.690 Ft

A legismertebb és legjobb klasszikus yerba mate tea Paraguayból.

2.490 Ft
Keep Calm & Drink Yerba Mate
Hírlevél feliratkozás