Webáruházunk sütiket használ, a felhasználói élmény javítása érdekében. Ezek személyes adatokat nem tárolnak. Adatkezelési Tájékoztató »
Termékek Menü

Yerba mate tea választó

MELYIK MATÉT VÁLASSZAM?

Ha még csak most kezdesz ismerkedni a yerba maték világával a különböző típusokat látva könnyű elbizonytalanodni, hogy melyiket válaszd. A választás megkönnyítésének érdekében szeretnénk egy gyorstalpaló keretében megismertetni a különböző típusokat, azok jellemzőit.

Tradicionális yerba mate teák

A hagyományos yerba mate teákat tűz fölött szárítják, majd több hónapig érlelik, forgatják. Ennek a eljárásnak köszönhető jellegzetesen füstös-fanyar ízviláguk.

Száras („con palo”) vagy szármentes („sin palo” vagy „despalada”)?

A tradicionális yerba mate levelek és száracskák optimális arányú keverékének köszönhetően nyeri el karakteres aromáját, erősségét és állagát. A csak leveleket tartalmazó yerba maték íze jellemzően lágyabb, kevésbé erős.

  • Tradicionális száras yerba mate teák:

Yerba Mate Tea, Pajarito Tradicional 500g  Yerba Mate Tea, Pajarito Selección Especial 500g    Yerba Mate Tea, Pajarito Compuesta con Hierbas 500g Yerba Mate Tea, Pajarito Citrom/Menta 500g Yerba Mate Tea, Taragüi 500g  Yerba Mate Tea, Selecta Silueta 500g  Yerba Mate Tea, Selecta Energy Guaranával 500g Yerba Mate Tea, Rosamonte 500g    

  • Tradicionális szármentes yerba mate teák:

Yerba Mate Tea, Taragüi Sin Palo 500g   

Füstmentes yerba mate teák

Az elkészítési eljárás annyiban változik, hogy tűz helyett forró levegővel szárítják a matét, így ízvilága továbbra a hagyományos matékat idézi, azonban teljesen füstmentes.

Yerba Mate Tea, Kraus Pionero (Fair Trade) 500g

Zöld yerba mate teák

Újszerű eljárással, forró levegővel szárított, füstmentes tea melyet a szárítás után további érlelés nélkül csomagolnak. Így színük élénkebb zöld marad, ennek köszönhetik elnevezésüket is. Messze a leglágyabb, legkönnyedebb ízű maték.

Yerba Mate Tea, Mate Green DESPALADA (95% levél) 400g  Yerba Mate Tea, Mate Green FITNESS (95% levél) 400g  Yerba Mate Tea, Mate Green KIWI KIWI (95% levél) 400g  Yerba Mate Tea, Mate Green ENERGY (95% levél) 400g  Yerba Mate Tea, Mate Green FRUTAS (95% levél) 400g

Bio maték és a környezetvédelem

A bio termékek minősége nem szükségszerűen jobb a nem bio termékeknél. A yerba mate esetében a tapasztalatunk azonban azt mutatja, hogy azok a gyártók, amelyek vállalják a bio termékek előállításával jár plusz munkát és költségeket, kiemelt figyelmet fordítanak a minőségre is.

A bio termékek gyártása és vásárlása egyben elkötelezettséget is jelent a természetvédelem és a fenntarthatóság mellett. Az ivóvízkészlet védelme, az őserdők újratelepítése vagy például a Pajarito Orgánica estében az őserdő fái alatt történő termesztés mind-mind kiemelt szerepet kap. Minél többen vásárolnak környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartó márkákat és teákat, annál jobban el tud terjedni ez a gondolkodásmód.

Mindenkit csak biztatni tudunk ilyen teák vásárlására!

bio és fair-for-life teák:

Yerba Mate Tea, Pajarito Orgánica (BIO) 500g        Yerba Mate Tea, Kraus Pionero (Fair Trade) 500g

 

MIBŐL IGYAM A MATE TEÁT?

Ugyan a yerba mate fogyasztható a megszokott bögrénkből is, de az vitathatatlan, hogy sokkal stílusosabb és hangulatosabb a teánakat egy tradicionális mate tökből kortyolgatni egy stílusos bombillával.

Természetes mate tök vagy kerámia? Ez ízlés dolga. Egy természetes mate tök hangulata és érzése egyedi és utánozhatatlan, viszont természetes növényi anyag lévén több törődést is igényel. A kerámia csészék a tisztítás szempontjából praktikusabbak, nem lesz baja akkor sem, ha rendszeresen benne felejted a mate füvet éjszakára, ne adj Isten hétvégére. Stílusosságban pedig nehéz lenne felülmúlni egy egyedi raku vagy magastüzű kerámiát!