Webáruházunk sütiket használ, a felhasználói élmény javítása érdekében. Ezek személyes adatokat nem tárolnak. Adatkezelési Tájékoztató »
Termékek Menü

Tradicionális kézműves mate tök (Calabaza), tigris

Ár:
3.490 Ft

Egyszerű, napi használatra ideális mate tök. A felső rész fémmel borított, így óvja a mate tököt a sérülésektől.

100 - 200 ml, natúr égetett tigris mintával

Szerezhető hűségpontok: 0
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Bombilla "Iguazu" INOX, rozsdamentes (szívószál) Bombilla "Iguazu" INOX, rozsdamentes (szívószál)
1.590 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-11-21

Leírás és Paraméterek

Egyszerű, napi használatra ideális mate tök. A felső rész fémmel borított, így óvja a mate tököt a sérülésektől.

A mate tök egy a lopótökkel rokon Lagenariából készül, melyet – a magyarokhoz hasonlóan - a dél-amerikai indiánok folyadék tárolására és hangszerek készítésére is használtak

Mivel természetes eredetű termékről van szó, méretben és színben lehetnek kisebb-nagyobb eltérések.

Használata során a mate tök elszíneződhet. Ez egy természetes folyamat, amely a yerba mate tea felszívódásából következik, a mate tök használati értékét nem befolyásolja.

Első használat előtt a mate tököt "érlelni" kell, hogy a lehető leghosszabb élettartamot biztosítsuk:

Első használat előtt töltsd meg a mate tököt yerba mate teával és forró vízzel és hagyd állni legalább egy napig (24h). Így a mate tök (fából vagy tökből készült termékeknél) pórusai átitatódnak a yerba mate ízével és a későbbiekben nem adnak semmilyen mellékízt a mate teának. Ezt követően mosd el és a mate tök már készen is áll arra, hogy élvezettel igyál belőle egy finom mate teát.

Ajánlatos a mate tököt minden használat után kitisztítani és a nyitott felével felfele szárítani. Gyakori tévedés, hogy a mate tököt a nyílásával lefele szárítják, így az tovább marad nedves és az élettartama is rövidülhet.

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2016. 05. 16.